Overgangsperiode naar zelfbeheer dierenweide gaat van start

Op 5 juli beginnen de Stichting Park Oog in Al en de afdeling Natuur- en Milieu-Communicatie (NMC) van de gemeente Utrecht aan een periode van geleidelijke opbouw naar zelfbeheer door vrijwilligers van de dierenweide in Park Oog in Al. Hoewel het voortbestaan van de dierenweide nog niet definitief geregeld is, willen beide partijen al wel werken aan een goede, geleidelijke overdracht van de werkzaamheden en verantwoordelijkheden. De gemeente houdt op 1 januari 2015 op met beheren van de dierenweide.

Na de instructies van dit voorjaar door de verzorgers van NMC wordt nu begonnen met weekenddiensten door bewoners. Er is een rooster gemaakt om de nu circa 45 vrijwilligers in te plannen en een robuuste en goede organisatie te realiseren. Doel is om het beheer uiterlijk 1 juli 2014 over te dragen aan de vrijwilligers die verbonden zijn aan de Stichting Park Oog in Al.

De laatste flyeractie van de Stichting bracht het aantal vrijwilligers voor snoei- en schoonmaakochtenden op 36, donateurs op 22 en het aantal “Vrienden van de Stichting” op 90!

 

Geef een reactie