De toekomst van landhuis Oog in Al

Utrecht,_Park_Oog_in_Al_1,_18294-2En wat is er gebeurd na 21 januari 2014 ?

Begin januari plaatste ik een oproep op de website van park Oog in Al. Hierin riep ik mensen op om mee te denken over de toekomst van het landhuis in park Oog in Al (het gebouw waar nu nog de bibliotheek in is gevestigd). Naar aanleiding van deze oproep hebben zich meerdere personen gemeld en is inmiddels een vaste kern ontstaan van 4 personen die samen de initiatiefgroep vormen die zich inzet voor het behoud van het Landhuis Oog in Al voor wijk West.

Wat we voor ogen hebben is dat het landhuis in Park Oog in Al inclusief theekoepel en buitenruimte functie voor de wijk behoudt die:

  • aanvullend  is op andere functies in de wijk
  • de interactie tussen het landhuis en het park versterkt
  • de vorm heeft van een ontmoetingsplek waar álle bewoners in  de wijk Utrecht West welkom zijn en die uitnodigt om aan activiteiten met en voor anderen mee te doen of om activiteiten aan te dragen, waardoor de lokale gemeenschap wordt versterkt.

Om dit voor elkaar te krijgen zijn we bezig met opstellen van een bedrijfsplan, dat we voor de zomervakantie op hoofdlijnen klaar willen hebben. Voor de totstandkoming van dit plan hebben we goed en regelmatig contact met de gemeente via het wijkbureau.

Deze week hoorden we van de gemeente dat het pand niet zal worden verkocht, maar verhuurd. We hebben ons aangemeld als zeer geïnteresseerde partij om het beheer en de exploitatie van het pand op ons te nemen.

In de afgelopen 3 maanden hebben we ook gesprekken gevoerd met verschillende enthousiaste partijen en buurtbewoners. Er is veel belangstelling voor ons initiatief en we voelen ons dan ook zeer gesteund in onze doelstelling. De komende weken zullen we deze gesprekken nog verder gaan uitbreiden. Onze website is in de maak en we broeden op een Meisterlijke kick-off.

Enthousiast geworden en wil je meehelpen en/of -denken? Stuur een mailtje naar  info@landhuisooginal.nl en we nemen contact op.

Inge Ronk

initiatiefgroep Landhuis

Geef een reactie