Witte kastanje op nieuwe vellijst

Deze maand publiceerde de gemeente Utrecht de nieuwe vellijst voor 2017 op haar gemeentelijke site. Er staat een witte paardenkastanje uit 1900 op in park Oog in Al, die vlak bij het tuinhuis staat (zie de utrechtse online bomengids voor een overzicht van alle bomen in het park). Volgens de analyse lijdt de boom aan zwamaantasting en de kastanjebloedingsziekte. Er wordt na het vellen een andere boom geplant.

De bewonersgroep Bomen Oog in Al is nog niet overtuigd van de noodzaak tot vellen van deze boom en wil van de gemeente weten welk ander dan gebruikelijk onderzoek er naar de conditie van de boom is uitgevoerd.

 

2 gedachten over “Witte kastanje op nieuwe vellijst

  • 13 juni 2017 om 13:38
    Permalink

    Per abuis is op dit kaartje de verkeerde boom aangegeven. Het gaat om de boom er recht tegenover. Dwz als de rood gemarkeerde boom staat op het zuiden, dan staat de boom die geveld moet worden op het kaartje in het noord-oosten. Op de digitale bomenkaart van de gemeente staat de boom, nr 1447, wel juist aangegeven.

    Beantwoorden

Geef een reactie