Nieuwe plannen bunkerheuvel en entree dierenweide

klik op het plaatje voor een gedetailleerde weergave (pdf)

In een bewonersavond op het stadskantoor presenteerde de gemeente haar plannen voor de aanpak van de bunkerheuvel en het voorpleintje van de dierenweide. Het was een goede en informatieve bijeenkomst.

Er kwam eerst een aantal recente veranderingen aan de orde. Zo werd er gesproken over de entree aan de Beethovenlaan; iedereen vond het een mooie verbetering, maar er kunnen nog wel wat puntjes op de i. De lemen toplaag van de (nieuwe) paden voldoet nu niet; de gemeente zegde toe dit op te gaan lossen. Ook komen er prullenbakken bij (volgens het ontwerp) en word er gekeken of daar de dwarsbalkjes niet uit kunnen zodat er meer grotere objecten in kunnen. 

Nogmaals werd gesproken over de beleidslijnen uit het plan: fietsen op voetpaden moet worden ontmoedigd (er komt een sluisje) en (teveel) auto’s horen niet in het park, helemaal niet als onderdeel van woon-werkverkeer.

Het terrein rond de bunkerheuvel wordt opgeknapt; de bunker komt meer vrij te staan en er komen natuurlijke elementen om mee te spelen of over te lopen. Het voorpleintje bij de dierenweide wordt zo heringericht dat zichtlijnen beter worden en contact met de dieren makkelijker.

De gemeente neemt de input van de aanwezige bewoners mee en gaat op een aantal punten terug naar het park en de tekentafel.

2 gedachten over “Nieuwe plannen bunkerheuvel en entree dierenweide

 • 4 juli 2018 om 09:56
  Permalink

  Ziet er goed uit allemaal. Leuk! Een vraagje: ik begrijp dat het ontmoedigen van fietsen in het park een doel is, maar de losse steentjes nu op de paden ontmoedigt ook rolstoelen en kinderwagens,waardoor een probleem extra is ontstaat: het is niet te doen met rolstoel of kinderwagen. Kan hier een oplossing voor komen? En een andere oplossing voor het ontmoedigden van fietsen ipv losse steentjes op de paden? Grts buurtbewoner jonkers

  Beantwoorden
  • Ivar Hoekstra
   18 juli 2018 om 11:49
   Permalink

   De uitvoering van de paden is helaas niet gebeurd zoals het de bedoeling was. Het was namelijk de bedoeling dat ook kinderwagens, rolstoelen etc. gewoon gebruik zouden kunnen blijven maken van de paden. Het schijnt tot veler ongenoegen allemaal erg ingewikkeld te zijn bij de gemeente. Je bent in ieder geval niet de enige die dit aangeeft, zie verder ook: http://www.parkooginal.nl/?p=3185

   Beantwoorden

Geef een reactie