Gemeente pakt voetpaden opnieuw aan

De gemeente is bezig met herstellen van de (nieuwe) voetpaden aan de Mozartlaan. Dat wordt toegelicht door de projectleider in onderstaande mail die gericht is aan de bewoners van onze wijk.

 

Beste bewoners Oog in Al,
Na aanleg van de paden bij Parkentree Beethovenlaan werd geconstateerd dat de paden niet voldeden aan de technische eisen en de gewenste uitstraling. Op 6 juli 2017 is hierop ter plaatse met alle betrokken technici geschouwd. Om het pad goed te herstellen, is eerst bepaald hoe de fundatie was aangelegd en hoe de toplaag.  Door middel van laboratorium onderzoek zijn alle producten onderzocht, ook de nieuwe materialen. De uitslag van het laboratorium was op 4 september bekend.
Tussentijds was bij dé halfverharding specialist van Nederland advies ingewonnen over hoe het pad het beste hersteld kon worden. De fundering van het pad bleek in orde. Afgelopen 28 september zijn alle varianten afgewogen en is besloten dat de toplaag verwijderd moest worden, de fundering iets opgehoogd moest worden en dan afgedekt met een laag split voor de juiste uitstraling. Omdat de werkzaamheden gecombineerd uitgevoerd moeten worden met een aantal nieuwe aanpassingen aan het ontwerp (o.a. de invaliden doorsteken), kon pas op 20 november begonnen worden met het herstel.
Waar staan we nu?
De toplaag van split is nu plaatselijk enigszins kaal gelopen, waardoor de fundering zichtbaar wordt. Dit is helaas een onlosmakelijke eigenschap van halfverharding, maar hier gaan we wat aan doen. Om de juiste uitstraling te krijgen zal het pad dit voorjaar opnieuw worden gewalst, waarna het met een nieuw laagje zeer fijn split zal worden afgestrooid.
Om het pad blijvend mooi te houden maken we met beheer ook afspraken om het pad jaarlijks te beoordelen en indien nodig van een nieuw laagje split te voorzien. De bermen vragen ook nog om verbetering, egaliseren en inzaaien. Dit voeren we binnenkort uit, samen met de andere zaken die nog extra moeten zoals het losse puin opruimen en de beplanting die is doodgegaan vervangen. Dit doen we zodra de weersomstandigheden hiervoor geschikt zijn.
Als de weersomstandigheden normaal zijn voor de tijd van het jaar, zal dit naar verwachting voor eind april afgerond zijn. Door de vorst van de afgelopen weken zijn we hierdoor wat vertraagd. Ik hoop op begrip voor de situatie rondom de paden, maar ga ervan uit dat we met deze aanvullingen weer een mooi park hebben.
Met vriendelijke groet,
Rob Hendriks,
senior adviseur Openbare Ruimte en Groen

8 gedachten over “Gemeente pakt voetpaden opnieuw aan

 • 20 april 2018 om 20:36
  Permalink

  Vandaag, 20 april 18 zijn de ex- grasranden langs het Meysters Buiten fietspad opnieuw ingezaaid door een firma. Normaal wordt dan eerst het aardoppervlakte netjes aangeharkt zodat er geen bergen en dalen meer zijn. Hier dus niet. In diepe geulen die die firma zelf met hun mechanisch materiaal gemaakt heeft, is graszaad gezaaid. Wordt dus niet mooi. Waar blijft het toezicht van de gemeente?
  Emiel de Jong

  Beantwoorden
 • 19 april 2018 om 22:57
  Permalink

  Ik las de nieuws brief van het wijkbureau rond de aanpak van de wandelpaden, ik wens ze veel geluk ermee .het is aan alle adviseurs die hier mee te maken hebben gehad een schande, weggegooid geld tot heden.We praten al jaren over de wandelpaden. Wat er ligt is een grote aanfluiting.Een vicite kaartje van amaturische beleid en uitvoering tot heden.Willem de Boer.

  Beantwoorden
 • 2 april 2018 om 00:47
  Permalink

  Op het parkpad langs Everhard Meisterlaan en Mozartlaan ligt geen split maar een rotzooi van gebroken puindeeltjes en stukjes glas. Vraag me af of er geen asbest doorheen zit. Waarom de paden niet met asfalt verharden zoals in het. Wilhelminapark. Alsjeblieft ook strukturele maatregelen tegen het onbeschofte dwars door het park fietsen. Met vriendelijke groet, Dirk Borst.

  Beantwoorden
 • 31 maart 2018 om 16:10
  Permalink

  Niet alleen verharding van het pad is nodig, maar ook is er nog steeds geen afkanting toegepast waardoor split in het gras beland en het pad zich steeds verder uitbreidt. Gemeente, ga eens kijken in het Zocherpark. Daar is het goed toegepast. Park oog in Al heeft deze kwaliteit ook nodig voor behoud van het groen.

  Beantwoorden
 • 30 maart 2018 om 23:24
  Permalink

  Veel split nu reeds in het gras wordt een probleem bij het maaien van het gras
  Het hele verhaal toont aan wat een miskleun de herinrichting is.laboratorium onderzoek voor het verharden van een pad ??
  de Romeinen zouden zich rot lachen die hadden er namelijk geen problemen mee .maar dat is 2000 jaar geleden
  Gewoon de tegels uit de jaren 30 terug kan je weer makkelijk met de kinderwagen en de kinderfeestjes op rijden en lopen.

  Beantwoorden
 • 28 maart 2018 om 14:51
  Permalink

  Hopelijk worden ook de voetpaden ontoegankelijk gemaakt voor fietsen? Anders wordt het weer stukgereden (en gevaarlijk).

  Beantwoorden
  • 30 maart 2018 om 16:05
   Permalink

   ja dat zou ik.ook graag willen! Er is ook geen.duidelijke reden om.over de voetpaden te fietsen. Tijdswinst is miniem.
   Ik hoop eigenlijk dat we dat als bewoners van Oog in Al ook moeten doen zonder verdere maatregelen!!

   Beantwoorden
   • 30 maart 2018 om 16:06
    Permalink

    sorry voor die kromme zin. Ik hoop dus dat we als bewoners ons zelf aan die regel houden: niet fietsen op de voetpaden.

    Beantwoorden

Geef een reactie