eerste bezichtigingen door ooievaar

Het is bekend, Oog in Al is gewild. Berni Jansdam plaatste vorige week op Nextdoor een foto van een ‘s ochtends gearriveerde ooievaar die van het uitzicht vanaf de onlangs geplaatste paal kwam genieten. Inmiddels is hij (of zij) al meerdere malen bovenop de paal gespot, met name in de vroege ochtend.

De paal werd vorig jaar op 1 december op de dierenweide geplaatst. We hielden er eigenlijk rekening mee dat het wel een paar jaar zou kunnen duren voordat hij gevonden zou worden door een potentiële bewoner. Maar de overspannen woningmarkt zou zomaar eens voor een vroegere bezetting kunnen zorgen. Maar  niet te vroeg juichen, het contract is nog niet getekend.

Als het tot een match zou komen, dan is dat meestal voor langere tijd. Ooievaars zijn namelijk vooral trouw aan hun nest. Nog meer dan aan hun partner. Dat verklaart waarom sommige ooievaarspaartjes wel lang bij elkaar blijven.

Voedsel vindt de ooievaar vooral op weilanden in de omgeving (buiten Utrecht), want als loopvogels zoeken ze vooral naar wormen en insecten.

Mocht je de ooievaar ook zien zitten, schiet dan een plaatje en stuur deze naar info@parkooginal.nl!. Dan plaatsen we deze hierbij…

Geef een reactie