Hoog tijd voor Merwede Buurtcomité

“Hoog tijd dat bewoners daadwerkelijk een stem krijgen in de ontwikkeling van dit gebied.”, zo schrijven bewoners van het Merwede Buurtcomité in een brief aan de commissie stad en ruimte. Zij willen vanzelfsprekend een gesprekspartner voor de gemeente worden in de planvorming rondom het gebied. Hun visie samengevat over de planvorming rondom het muntsluisgebied:

“De uitdaging voor het ontwikkelen van het buurtwatergebied ligt in het vinden van een balans tussen het ontwikkelen van de bestaande kwaliteiten van het gebied en de beheersbaarheid. Daarbij is aandacht voor de gemoedelijke sfeer en de nauwe betrokkenheid van bewoners bij het beheer van hun leefomgeving cruciaal. De oase van rust in combinatie met ruimte voor de natuur maakt het gebied tot iets bijzonders wat zijn gelijke in Utrecht niet kent. En niet  hoeft te kennen: een buurtwatergebied waar je je even buiten de stad waant.”

Wordt vervolgd bij de commissievergadering van 13 oktober. Lees vooral ook de hele brief en de bijbehorende contourenschets.

 

Geef een reactie