Plan Skischans Oog in Al uitgelekt

dwarsdoorsnede skischans park oog in al

Uitzonderlijk aktueel vanwege de grote sneeuw- en ijspret die zich gisteren en vandaag in het park voltrok, kon de redactie van de website de hand leggen op de laatste plannen omtrent de skischans in de hertenweide.

Opvallende overwegingen bij het ontwerp zijn het behoud van landschappelijke waarde en duurzaamheid (door het gebruik van sloophout en oud gietijzer uit gerenoveerde omliggende panden) en het respect voor flora en fauna dat eruit spreekt: Er wordt zowel over als door de hertjes heen gesprongen. De schans krijgt een hoogte van ongeveer 60 meter, zodat deze ‘s zomers als uitkijkpost over de nieuwe skyline van Utrecht kan dienen.

Onder de bewoners wordt een prijsvraag uitgezet voor een toepasselijke bijnaam. Verdere verwante plannen gaan over het inrichten van een koek-en-zopiehuis (voormalige bibliotheek), permanente ehbo-post en vuurkorventerreintje. Naar het schijnt verwacht de gemeente in het geheel geen verdere overlast. “Juist goed voor de positieve beeldvorming van de wijk Oog in Al en leuk voor de kinderen!”, aldus een woordvoerder van de wijkwethouder.

situatieschets skischans park oog in al

Het ontwerp zal ongetwijfeld op tafel komen tijdens het tripartite overleg dat dinsdag 7 februari plaatsvindt over de verdere route naar planvorming omtrent het park. Wordt vervolgd!

4 gedachten over “Plan Skischans Oog in Al uitgelekt

 • Erik Jan De Wilde
  11 februari 2012 om 11:20
  Permalink

  Correctie van de redactie: vanwege tijdelijke onderbezetting hebben wij niet de gebruikelijke dubbele bronnencheck bij dit bericht kunnen uitvoeren. Daardoor moeten we nu constateren dat er waarschijnlijk GEEN plannen voor een skischans in ons park bestaan. Excuses daarvoor. Doorgaans is dit een zeer betrouwbare bron, die kennelijk nu even de weg kwijt was. Het vermoeden is dat het niet zozeer om plannen voor ons park, maar wel voor het Julianapark gaat.

  Beantwoorden
  • 16 februari 2012 om 09:57
   Permalink

   Het leek mij een goede maar te vroege 1 april grap; vooral het springen over en door de hertjes. Ik heb het niet serieus genomen

   Beantwoorden
 • 5 februari 2012 om 22:03
  Permalink

  Wat een gaaf plan, vooral wanneer het wordt gecombineerd met een ondergronds gangenstelsel om de prehistorische onderlagen van oog in al te ontdekken!
  Ik verheug me op de concretisering van het project!
  Louis

  Beantwoorden

Geef een reactie